Puheenjohtajan palsta.

Ajatuksia  yhdistyksen merkkipäivän jälkeen!

 

Saimme sittenkin toteutettua juhlamme viimeisten vuosien poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta! Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry juhlisti  30 vuoden mittaista taivalta 19.3.2022 Sokos hotelli Kimmelissä. Sattumaa oli, että juhla sattui Minna Canthin päiväksi.

 

Oli ilo nähdä paikalla yhdistyksen perustajajäseniä, pitkäaikaisia jäseniä ja vuosien aikana aktiivisesti yhdistyksen toiminnassa mukana olleita jäseniä. Ilahduttavaa oli myös se, että saimme vieraaksemme Selkäliiton puheenjohtaja Marjo Rinteen ja kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen, lausuntataiteilija Maija Piitulaisen ja harmonikkataitelija Sami Hopposen, jotka kaikki toivat oman tervehdyksensä ja esityksensä juhlaan.

                     

Pohjois-Karjalan Selkäyhdistyksen kolmeenkymmeneen vuoteen mahtuu monenlaisia asioita yhdistyksen historiassa, toiminnan kehittämisessä, johtamisessa ja toiminnan toteuttamisessa. Selkäoireisten ongelmiin pureutuminen, asiantuntijuus, kuntoutus ja kuntouttaminen ovat aina olleet keskeistä toiminnassa. Erityisesti tutkimukset ja kuntoutumiseen liittyvät toimenpiteet ovat kehittyneet tänä aikana niin operatiivisen kuin konservatiivisenkin hoidon osalta melkoisin harppauksin. Myös nämä ovat omalta osaltaan vaikuttanut asioihin, joita olemme toiminnassamme esille tuoneet. Tänä päivänä painotamme asiantuntijuuden ohella erityisesti terveysliikuntaa, selkäongelmien ennalta ehkäisemistä ja itsehoitoon kannustamista ja virkistäytymistä vertaistukeakaan unohtamatta.

 

Ilman verkostomaista työskentelyä, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisten jäsenten aktiivista otetta toiminnan toteuttaminen ja kehittäminen ei onnistu. Myös hallituksen jäsenten aktiivisuus ja yhteen hiileen puhaltaminen sekä useiden jäsenten vapaaehtoinen osallistuminen tapahtumien ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen on ollut perusedellytys yhdistyksen monipuoliselle toiminnan kehittämiselle. Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa niin nyt kuin tulevaisuudessakin on tärkeää.

 

Lämpimät kiitokset vielä kaikille juhlassa mukana olleille, kaikille vapaaehtoistoimijoille ja yhteistyökumppaneille yhteisistä hetkistä sekä myös kaikille meitä muistaneille tahoille.

 

Samalla muistutan siitä, että jokainen yhdistys tarvitsee toimiakseen jatkuvasti uusia jäseniä yhdistykseen ja  hallitukseen  sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Uusien henkilöiden liittyminen yhdistyksen jäseneksi antaa uskoa tulevaisuuden kehittämiselle. Ottakaa rohkeasti yhteyttä. Järjestötoiminta ja yhdistyksen toiminnan suunnitteleminen ja toteuttaminen on parhaimmillaan koko jäsenistön kanssa tehtävää yhteistyötä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin kerrotaan lisää ja pohditaan yhdessä.

 

Kevään ryhmätoiminta on päättymässä huhtikuun loppuun mennessä. Kiitokset kaikille ryhmiin osallistuneille. Käännämme katseemme nyt loppukevääseen ja tulevaan kesään. Haemme virkistäytymistä luonnosta ja retkistä, joista Kuhasalon tapahtuma on sovittu 19.5. Lisäksi suunnittelun alla on kulttuuriretki kesäkuun alussa  ja  virkistysretki elokuun alussa.  Näistä ilmoitamme erikseen.

 

Toivottelen kaikille aurinkoisia päiviä ja hyvää kesän odotusta koko hallituksen puolesta. Vaikka maailmalla on levotonta ja tapahtumat koskettavat meitä kaikkia, muistammehan pitää toisistamme huolta ja löytää positiivisia asioita jokaiseen päivään.

 

 

”Jokainen liike on lääke, kun se on itselle mieluista!”

Sirpa Moilanen, pj.