Teatteriretki

  • pe 26.4.2024 klo 9:3019
  • Varkauden teatteri

Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry järjestää teatteriretken Varkauden teatteriin ILTATÄHTI-MUSIIKKIKOMEDIA -esitykseen perjantaina 26.4.2024.  Matka sisältää lounaan ennen teatteriesitystä ruokaravintola Amandassa. Kerro ruokarajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä. Ohjelma: Lähtö Joensuun matkailupysäkiltä klo 9.30 (tulethan paikalle klo 9.15), ruokailu klo 11.30, teatteriesitys klo 14.00 ja kotiin paluu näytännön päätyttyä. Ilmoita, jos haluat kyytiin Ylämyllyn Shelliltä.

Maksu 50 €/hlö jäsenet, 70 €/hlö ei -jäsenet. Yhdistys maksaa jäsenten matkakulut. Maksu yhdistyksen tilille FI1241080010919747 viimeistään 20.3.2024. Sitovat ilmoittautumiset 20.3.2024 mennessä sähköpostitse siroli.moilanen(at)gmail.com tai tekstiviestinä 0503224767. Viite: Varkauden teatterimatka.

Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja tarvittaessa pj:lta.

                                                                                   ******************************

Näytännön sisältö

ILTATÄHTI-musiikkikomedian pääosissa liihottavat vanhainkodin kolme iäkästä asukasta, Olga, Eeva ja Hertta. Daamit tekevät osastollaan lennokkaita siirtymiä uniin ja unelmiinsa – välillä spontaanisti, välillä lääkityksen avulla. Haaveissaan naiset ovat mitä ja keitä haluavat, heihin eivät yllä aika tai painovoima, eikä ihailijoita puutu.

Esitys vyöryttää yleisön eteen naisten päiväunien viihteellisen runsaudensarven, kun Iltatähteen saapuu yllätysvierailulle niin tukkilaisia, urheilijanuorukaisia, metsän eläimiä kuin Hitler ja Kekkonenkin. Lääkäri, sivari ja pastori edustavat vanhainkodin henkilökuntaa, mutta ehtivät myös tulkita naisten päiväunien kohteita. Olga uskoo olevansa välillä tsaarin hovissa ja dementoitunut Eeva on kokenut eroottisen herätyksen, mutta Hertta hahmottaa kirkkaasti oman tilanteensa.

Raila Leppäkosken musiikkinäytelmän on Varkauteen sovittanut esityksen ohjaaja Sarianne Tursas ja kyseessä on tuuletettu versio Ryhmäteatterin 90-luvulla tunnetuksi tekemästä hittinäytelmästä.Tämä riemukas ja kabareemainen musiikkikomedia sisältää häpeilemätöntä kasariestetiikkaa sekä parikymmentä musikaaleista, elokuvista ja radiosta tuttua kappaletta menneiltä vuosikymmeniltä. Tule ja nauti livebändimme tahdittamasta musiikillisesta hittikimarasta Tukkijoelta Bon Joviin!